Mexicaanse Sschotel
Vlees

Mexicaanse schotel

De Mexicaanse keuken is bekend om zijn heerlijke warme kruiden en specerijen
  • 13

    Ingrediënten

Ingrediënten

  • 450 grams undvlees (in blokjes)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels Paprikapoeder Mild
  • 1 theelepel Komijn Gemalen
  • 25 grams bloem
  • 400 grams blikken gehakte tomaten
  • zout
  • 1 ui (gesneden)
  • 450 mililiters rundvlees bouillon
  • 1 groene paprika, in blokjes gesneden
  • 1 blikje maïs, uitgelekt
  • 225 gram rode kidney bonen, uitgelekt en gespoeld
  • 175 grams langkorrelige rijst

Bereiding

  • Giet de overtollige olie af. Roer de paprikapoeder en komijn en bak op een laag vuur gedurende 1 minuut.

  • Voeg hierbij de bloem en de tomaten en roer dit geheel.

  • Daarna voeg je het zout, de ui en bouillon toe.

  • Breng aan de kook. Giet het mengsel over in een hittebestendige braadpan, deksel erop en laat 1¾ uur in stoven.

  • Voeg de paprika, maïs en bonen toe en laat nog eens 15 minuten sudderen.

  • Ondertussen, kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.

  • Laat uitlekken en voeg toe aan de schotel. Goed roeren.

  • Serveer met groene salade.