Marokkaanse tajine met rundvlees en groenten
Vlees

Marokkaanse tajine met rundvlees en groenten

  • 2h 30m

    Bereidingstijd

  • 7

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • Voor 4 personen
  • 2 uien
  • 1 courgette
  • 1 winterwortel
  • 500 runderstoofvlees (bv. sukadelappen)
  • 2 eetleepels olie
  • 1 Marokkaanse Tagine

Bereiding

  • Maak de uien schoon en snijd ze fijn.

  • Maak de courgette en wortel schoon en snijd ze in de lengte halfdoor en daarna in plakjes.

  • Snijd het vlees in stukken van ca. 2½ cm.

  • Verhit de olie in een tajine of een grote braadpan en braad hierin het vlees aan.

  • Voeg een ½ zakje kruidenmix voor Marokkaanse Tagine en de uien toe, meng alles en bak nog even.

  • Draai het vuur laag en leg de courgette en wortels op het vlees en strooi er de rest van de kruidenmix overheen.

  • Voeg zoveel heet water toe dat het vlees net onder staat.

  • Sluit de pan en laat op laag vuur ca. 2 uur stoven.

  • Controleer af en toe of het niet droog kookt.

  • Lekker met Marokkaans brood en een salade.