Langzaam gegaarde lamsbout
Vlees

Langzaam gegaarde lamsbout

Lamsbout, gekruid met tijm en rozemarijn, geweldig van smaak en heerlijk mals doordat het langzaam gegaard is.
  • 10

    Ingrediënten

Ingrediënten

  • 1,5 kilogram lamsbout, met bot
  • 2 eetleepels olijfolie
  • 2 theelepels Tijm
  • 1 theelepels Rozemarijn
  • 250 gram doorregen spek, plakjes
  • 2 rode uien, grof gesneden
  • 2 Laurierblad
  • 500 mililiter rode wijn
  • 200 mililiter water
  • Op smaak brengen met Silvo Zeezout en Zwarte Peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 170°C, stand 3.

  • Wrijf de lamsbout goed in met zout en peper. Verhit de olijfolie in een grote pan en braad het vlees goed aan, tot het aan alle kanten bruin is.

  • Doe het over in een diepe braadslee en strooi er de tijm en rozemarijn overheen.

  • Leg er de plakjes spek kruiselings overheen. Doe de rode ui en de laurierblaadjes erbij en schenk er de rode wijn overheen. Dek het vlees stevig af met folie en laat het langzaam garen in de voorverwarmde oven, ongeveer 4-5 uur, totdat het vlees zacht is.

  • Haal de lamsbout uit de oven en laat het 15 min. rusten alvorens op te dienen. Laat het kookvocht indien nodig wat indikken. Serveer met gebakken aardappelen en gestoomde sperzieboontjes en worteltjes met komijnzaad.