IJsbergsla met tomaat
Vlees

Hutspot met uitgebakken spekblokjes

  • 7

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 400 gram wortelen
  • 250 gram uien
  • 500 gram aardappelen
  • 200 - 250 gram spekblokjes
  • 1/2 - 1 zak melk
  • 1 eetleepels Kruidenmix Stamppot Hutspot
  • 1 eetleepels boter of margrine

Bereiding

  • Wortelen schoonmaken en in plakjes of reepjes snijden.

  • Uien pellen en klein snijden.

  • Aardappelen schillen, in stukken van gelijke grootte snijden en wassen.

  • De spekjes in de koekenpan doen en op laag vuur langzaam uitbakken.

  • Een laagje water in een pan doen en aardappelen, wortelen en ui toevoegen.

  • Op hoog vuur met deksel op de pan aan de kook brengen.

  • Het vuur laag draaien en alles zachtjes gaar koken in 20 - 25 minuten.

  • Intussen melk koken.

  • Aardappelen en groenten afgieten, fijnstampen en met kokende melk tot een smeuïge massa roeren.

  • Kruidenmix Hutspot en boter of margarine erdoor roeren.

  • Laat de hutspot nog even goed warm worden.