Gepocheerd ei met ham
Vlees

Gepocheerd ei met ham

  • 12m

    Bereidingstijd

  • 5

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 2 sneetjes brood
  • boter
  • 2 plakken ham
  • 2 verse eieren
  • Zeezout

Bereiding

  • Rooster de sneetjes brood, besmeer ze met boter en beleg ze met ham.

  • In een ruime pan een laag water (15 cm) met 1 theelepel azijn aan de kook brengen en het vuur zo laag zetten dat het water zachtjes blijft borrelen.

  • Breek per persoon 1 ei apart in een kopje en laat de eieren één voor één voorzichtig in het kokende water glijden en duw met een lepel de eiwitsliertjes tegen het ei.

  • Pocheer de eieren 4 minuten (het wit is dan gestold en de dooier is nog zacht).

  • Schep de eieren met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op een doek.

  • Leg de gepocheerde eieren op de sneetjes brood met ham en maal er naar smaak zeezout over.