Entrecote met gorgonzolasaus
Vlees

Entrecote met gorgonzolasaus

  • 20m

    Bereidingstijd

  • 9

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 2 entrecôtes, elk van ca. 200 gram
  • 1 sjalotje
  • 100 gram gorgonzola
  • 35 gram boter
  • zout
  • 4 Seizoenen peper
  • 4 eetleepels witte wijn
  • 125 mililiter slagroom
  • 1 Bieslook

Bereiding

  • De entrecôtes droogdeppen met keukenpapier.

  • Het sjalotje pellen en fijn hakken.

  • De gorgonzola verkruimelen.

  • De boter verhitten en het vlees aan beide kanten bruin bakken.

  • Het vuur lager zetten en het vlees aan elke kant nog 2-3 minuten bakken.

  • Vlees uit de pan nemen, er wat zout overstrooien en er peper over malen.

  • Het vlees onder alu-folie op een voorverwarmd bord of in de oven warm houden.

  • Het sjalotje in het bakvet fruiten, de wijn toevoegen en de aanbaksels losroeren.

  • De saus zeven en in de pan terug schenken.

  • De slagroom met de verkruimelde gorgonzola en de bieslook toevoegen en de saus verwarmen tot de kaas is opgelost.

  • Entrecôte en saus apart serveren.