Boeuf Bourguignon
Vlees

Boeuf Bourguignon

Een warme stoofpot
  • 14

    Ingrediënten

Ingrediënten

  • 900 grams magere biefstuk, in blokjes
  • 3 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels olie
  • 12 sjalotten
  • 100 grams ongekookt gesneden spekjes
  • 2 eetlepels brandewijn (optioneel)
  • 300 mililiters rode wijn
  • 300 mililiters rundvlees bouillon
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1/4 theelepel Knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel Tijm
  • 1 Laurierblad
  • 1 Bouquet Garni
  • 100 paddenstoelen

Bereiding

  • Verhit de oven tot 180°C, Gas stand 4.

  • Bedek de biefstuk met de bloem. Verhit olie in een pan en bak hierin de sjalotten en spekjes. Verwijder uit de pan en plaats in een pan.

  • Voeg het vlees in de pan en bak tot aan alle kanten bruin zijn.

  • Voeg de spekjes het vlees samen.

  • Als je brandewijn gebruikt, giet het over het vlees, steek het aan en wacht tot de vlam uit is.

  • Voeg dan de wijn toe en en laat het 2 minuten sudderen.

  • Voeg daarna de bouillon, puree, knoflook, tijm, peper, laurierblad en Bouquet Garni toe.

  • Bedek de braadpan, plaats het in de oven en kook voor 1¼ uur.

  • Voeg de paddenstoelen toe en kook nog eens 45 minuten of tot het vlees mals is. Verwijder het laurierblad en de Bouquet Garni voor het serveren.