Biefstuk met sjalotjes en tomatensaus
Vlees

Biefstuk met sjalotjes en tomatensaus

  • 20m

    Bereidingstijd

  • 8

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 6 sjalotjes
  • 40 gram boter of bakprodukt
  • 1 eetleepels bruine basterdsuiker
  • 1/2 theelepels
  • 1 zak deciliter tomatensap
  • (zee)zout
  • Zwarte peper
  • 2 biefstukjes à 100 gram

Bereiding

  • De sjalotjes pellen en in vieren snijden.

  • De helft van de boter in een steelpan smelten en de sjalotjes zachtjes glazig fruiten.

  • De suiker erover strooien en de tijm en het tomaten sap toevoegen.

  • Kook het geheel op matig hoog vuur in ca. 5 minuten in tot een dikke saus.

  • In een koekenpan de rest van de boter verhitten en de biefstukjes op hoog vuur in ca. 4 minuten bruin en van binnen rosé bakken.

  • Bestrooi ze met zout en zwarte peper uit de molen.

  • Leg de biefstukjes op borden en schep de sjalotjes met saus erop.