Biefstuk met champignon portsaus
Vlees

Biefstuk met champignon portsaus

  • 18m

    Bereidingstijd

  • 5

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 250 gram biefstuk
  • 125 gram champignons
  • 2 eetleepels vloeibaar bakproduct
  • 1 1/2 theelepels Zwarte peper
  • 1 zak rode port

Bereiding

  • Biefstuk in plakken van 1 cm dik snijden en het vlees met keukenpapier droogdeppen.

  • Champignons schoonmaken en in plakjes snijden.

  • Wok op hoog vuur heet laten worden en bakproduct verhitten.

  • Biefstukplakjes toevoegen en al omscheppend in 1 minuut rondom dichtschroeien.

  • Vuur laag draaien en biefstuk in 1-2 minuten rood, rosé of doorbakken laten worden.

  • Vlees uit de pan nemen en warm houden in alu-folie.

  • Vuur weer hoog draaien en in bakvet champignonplakjes 1 minuut bakken.

  • De zwarte peper erover strooien en nog een ½ minuut bakken.

  • Afblussen met de rode port.

  • Biefstukplakjes door champignons scheppen en direct serveren.