Bieflapje met sjalotjes en honing
Vlees

Bieflapje met sjalotjes en honing

  • 10m

    Bereidingstijd

  • 10

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • Bieflapje van ca. 300 gram
  • Zwarte peper
  • 4 sjalotjes
  • 2 eetleepels olie
  • 1/2 theelepels Gemberwortel
  • 4 eetleepels ketjap manis
  • 2 eetleepels sherry
  • 1/2 theelepels suiker
  • 2 eetleepels honing
  • 2 theelepels citroensap

Bereiding

  • Het bieflapje bestrooien met zwarte peper en in reepjes snijden.

  • De sjalotjes pellen en klein snijden.

  • De olie verhitten en het vlees 3 minuten roerbakken.

  • Het vlees uit de pan nemen en warm houden.

  • In het achtergebleven bakvet de sjalotjes fruiten.

  • Gemberwortel, ketjap, sherry, suiker, honing en citroensap toevoegen.

  • Alles goed door elkaar roeren en even meebakken.

  • De bieflapreepjes weer in de pan doen en nog 1 minuut roerbakken.