Baharat lam koftas met Bulgur en munt yoghurt
Vlees

Baharat lam koftas met Bulgur en munt yoghurt

  • 5m

    Bereidingstijd

  • 25m

    Kooktijd

  • 12

    Ingrediënten

Ingrediënten

  • 1 sachet Baharat
  • 50 gram Bulgur
  • 200 mililiter water
  • 250 gram lamsgehakt
  • 1 handvol peterselie Succesvol ontvangen
    • grofgehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 75 gram komkommer Succesvol ontvangen
    • ontpit en gehakt
  • 75 gram cherrytomaatjes Succesvol ontvangen
    • in vieren gedeeld
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 1/2 theelepel Knoflookvlokken
  • 1/2 theelepel Silvo munt
  • Citroenparten om te serveren

Bereiding

  • Doe de Bulgur, water en 1 theelepel Baharat Street Food mix in een kleine sauspan, breng aan de kook, dek af en laat 15 minuten sudderen. Haal de deksel van de pan, haal de pan van het vuur en laat het nog eens 10 minuten staan, of tot het afgekoeld is.

  • Verhit een braadpan of grillpan op matig vuur en bak de koftas ongeveer 10 minuten. Draai ze regelmatig met een tang, totdat ze gaar zijn. Laat enkele minuten rusten.

  • Om de salade te maken, meng de Bulgur, peterselie, olie, komkommer en tomaten in een kom. Voor de muntyoghurt meng je de yoghurt, de knoflookvlokken en de munt in een kleine kom.

  • Maak een bedje van sla op een bord, leg de koftas er bovenop en garneer met de partjes citroen. Serveer met de muntyoghurt.