Zalmtaart
Vis

Zalmtaart

  • 1h 15m

    Bereidingstijd

  • 9

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • Voor 4 personen
  • 1 groot blik zalm (± 400 gram)
  • 4 schijven ananas
  • 500 gram roomkaas of jonge kaas
  • 3 eieren
  • 1 klein bekertje slagroom (125 ml)
  • 1/2 - 1 theelepels Zwarte peper
  • 1 1/2 theelepels Dille
  • 8 plakjes bladerdeeg (diepvries)

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 220º C.

  • Laat de plakken bladerdeeg ontdooien.

  • Ontgraat de zalm.

  • Snijd de ananas in blokjes en laat deze goed uitlekken.

  • Snijd de kaas in blokjes.

  • Klop de eieren los met de slagroom.

  • Meng het slagroom-eimengsel met de kaas, ananas, zalm, dille en peper.

  • Bekleed een ovenschotel met het bladerdeeg en verdeel het mengsel hierover.

  • Zet de taart in het midden van de oven voor 50 minuten.

  • Dek als de taart te bruin wordt, deze af met alu-folie of een deksel.

  • De taart kan zowel warm als koud worden gegeten.