Zalm met versgemalen zwarte peper en kaas
Vis

Zalm met versgemalen zwarte peper en kaas

  • 20m

    Bereidingstijd

  • 9

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • Voor 4 personen
  • 3 tomaten
  • 4 zalmfilets van 150 gram
  • 1 eetleepels citroensap
  • 1 1/2 eetleepels boter
  • Zwarte peper
  • 125 gram roomkaas
  • 1 teentjes Dille
  • 100 gram geraspte kaas

Bereiding

  • Oven voorverwarmen op 200°C.

  • Tomaten wassen, zaadjes en vocht verwijderen en het vruchtvlees in blokjes snijden.

  • Zalm inwrijven met citroensap.

  • Bodem van een lage ovenschaal (20x25 cm) dik invetten met boter.

  • Zalm in de schaal leggen en er royaal zwarte peper over malen.

  • Roomkaas op de zalm smeren en de tomaat en dille erover verdelen.

  • Kaas erover strooien.

  • De schaal in het midden van de oven plaatsen en de zalm in ca. 10 minuten net gaar laten worden.