Zalm met peperboter
Vis

Zalm met peperboter

  • 25m

    Bereidingstijd

  • 7

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • Zwarte peper
  • 50 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 1/2 theelepels citroensap
  • 2 moten zalm (175 - 200 gram per stuk)
  • 1 eetleepels olie
  • zout
  • alu- of vershoudfolie

Bereiding

  • Maal in een schaaltje ½ - 1 theelepel zwarte peper.

  • Doe de roomboter en het citroensap erbij en roer alles door elkaar.

  • Boter op folie scheppen, er een rolletje van vormen en in de koelkast op laten stijven (± 15 minuten).

  • Zalm met keukenpapier droogdeppen en dun met olie bestrijken.

  • Op de barbecue de vis in 4 à 5 minuten rosé of gaar roosteren (is afhankelijk van de dikte van vis en smaak).

  • Er wat zout en zwarte peper over malen.

  • De boter in plakjes snijden en over de vis verdelen.