Veldsla met oesterzwammen
Vis

Veldsla met oesterzwammen

  • 15m

    Bereidingstijd

  • 12

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 75 gram veldsla
  • 1 bosuitje
  • 1 eetleepels azijn
  • 1 eetleepels slasaus
  • 1 eetleepels sesamolie
  • 4 eetleepels zonnebloemolie
  • Silvo gekruid zeezout
  • Silvo 4-seizoenenpeper
  • 100 gram 100 gram oesterzwammen
  • 1 ei
  • 2 theelepels Silvo shoarmakruiden
  • 4 eetleepels paneermeel

Bereiding

  • De veldsla wassen een goed uit laten lekken (of in de slacentifuge).

  • Het bosuitje schoonmaken en in dunne ringetjes snijden.

  • In een schaal een sausje roeren van azijn, slasaus, sesamolie, helft van de zonnebloemolie en naar smaak gekruid zeezout en 4-seizoenenpeper.

  • De oesterzwammen schoonvegen.

  • In een diep bord het ei los kloppen met een vleugje gekruid zeezout en de shoarmakruiden.

  • Wentel de oesterzwammen door het ei en daarna door de paneermeel.

  • Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de oesterzwammen ca. 4 minuten.

  • Schep het sausje en de veldsla door elkaar en verdeel de sla over bordjes.

  • Strooi de bosui erover en leg de oesterzwammen erop.