Sriracha garnalen met gebakken rijst
Vis

Sriracha garnalen met gebakken rijst

 
  • 10m

    Bereidingstijd

  • 15m

    Kooktijd

  • 10

    Ingrediënten

Ingrediënten

2

Porties

Bereiding

  • Meng de garnalen met 1 theelepel Sriracha Street Food mix en 1 theelepel olie, roer om om het mensel over de garnalen te verdelen. Verhit 1 eetlepel olie in een grote pan en voeg de garnalen, peper, lente-uitjes en erwten toe. Roerbak ongeveer 4 minuten, tot de garnalen roze zijn en de groenten zacht worden.

  • Roer de gekookte rijst samen met de sojasaus en 1-2 theelepels Sriracha Street Foodmix (afhankelijk van hoe pittig je het wil hebben). Laat nog 2-3 minuten koken tot het goed heet is.

  • Schuif de rijst naar een kant van de pan en breek een ei in de andere kant. Laat een paar seconden bakken en roer het dan met een spatel door de rijst.

  • Houd de rijst warm in een pan, verwarm de resterende olie in een koekenpan en bak de resterende 2 eieren. Om te serveren verdeel je de rijst over de twee kommen, elk met een gebakken ei en een schijfje limoen. Bestrooi naar smaak met extra Sriracha Street Food mix.

  • Kooktip: Om tijd te besparen bij het koken en koelen van de rijst kun je een zakje voorgekookte rijst gebruiken voor een extra snelle maaltijd.