Sandwichboter
Vis

Salade van Zalm, Waterkers & Rode Bieten

Een heerlijke salade van gepocheerde zalm, met een korstje van peterselie en piri piri, rode bietjes en venkel. Perfect als lekker voorgerecht of lichte lunch.
  • 12

    Ingrediënten

Ingrediënten

  • 4 zalmfilets, zonder vel
  • 1 Laurierblad
  • 4 theelepels Peterselie
  • 1/2 theelepels Piri Piri Gemalen
  • Voor de dressing:
  • 3 eetleepels olijfolie extra vergine
  • 1 eetleepels citroensap
  • Voor de salade:
  • 1 bosje waterkers, gewassen en gedroogd
  • 12 gekookte jonge bietjes, gehalveerd
  • 1 venkelknol, buitenste bladeren verwijderen en fijnsnijden
  • Op smaak brengen met Silvo Zeezout en Zwarte Peper

Bereiding

  • Doe de zalm in een pan, schenk er water bij tot het onder staat en doe het laurierblad erbij. Breng aan de kook; haal de pan vervolgens van het vuur en laat het 5 min. staan om de zalm te laten garen.

  • Haal de zalm uit de pan en laat het even afkoelen. Verdeel het daarna in mooie stukjes.

  • Strooi er royaal peterselie en verkruimelde chilipepertjes overheen. Klop olijfolie en citroensap door elkaar en voeg naar smaak wat peper en zout toe.

  • Maak de borden op met de waterkers, bietjes en venkel, leg de zalm er op en schenk de dressing erover.

  • Heerlijk met vers, knapperig brood.