Pasta met zalm in mierikswortelroomsaus
Vis

Pasta met zalm in mierikswortelroomsaus

  • 30m

    Bereidingstijd

  • 12

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 100 gram verse zalmfilet
  • Zeezout
  • 4 Seizoenen peper
  • 1 eetleepels citroensap
  • 1/2 zak melk
  • 1 zak visfond (pot)
  • 50 gram mierikswortelroomkaas
  • 1 theelepels tomatenpuree
  • 100 gram koelverse lintmacaroni
  • 1 theelepels olijfolie
  • 50 gram gerookte zalmsnippers
  • 1/2 Dille

Bereiding

  • Maal het zeezout en de peper over de zalmfilet en druppel er het citroensap over.

  • Verwarm de melk met de visfond, de roomkaas en de tomatenpuree en roer het tot een dikke saus.

  • Leg de zalmfilet in de saus.

  • Leg het deksel op de pan en gaar de zalm zachtjes in ca. 10 minuten.

  • Kook intussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar.

  • Laat de pasta in een vergiet uitlekken en schep de olie er door.

  • Verdeel de pasta over 2 (verwarmde) borden.

  • Verdeel de gare zalmfilet in kleine stukjes en roer deze met de gerookte zalmsnippers en de dille door de saus.

  • Schep de saus over de pasta.