Mosselen uit de wok
Vis

Mosselen uit de wok

  • 30m

    Bereidingstijd

  • 9

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 2 kilogram verse mosselen
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 1 rode paprika
  • 100 gram plakjes ontbijtspek
  • 2 olie
  • 1 theelepels Chilipoeder
  • 150 mililiter witte wijn
  • Extra nodig: Grote wok

Bereiding

  • Was en controleer de mosselen voor het koken volgens de aanwijzingen op de verpakking en verwijder de openstaande en beschadigde mosselen.

  • Pel en snipper de ui.

  • Snijd de prei in ringen.

  • Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.

  • Snijd het ontbijtspek in reepjes.

  • Bak in de wok met de olie het ontbijtspek knapperig en schep het uit de wok.

  • Fruit in de achtergebleven olie de ui, prei, paprika en Silvo chilipoeder ca. 2 minuten.

  • Voeg de mosselen toe en roerbak deze 5-8 minuten mee tot de mosselen open zijn.

  • Verdeel de mosselen met groenten en spekjes over vier borden.

  • Kooktip: Garneer de mosselen met ringen bosui.

  • Serveertip: Lekker met stokbrood en sausjes.