Kabeljauwfilet met groenten en krieltjes
Vis

Kabeljauwfilet met groenten en krieltjes

  • 25m

    Bereidingstijd

  • 7

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 500 gram geschrapte krieltjes
  • 1 bos wortels
  • 150 gram peultjes
  • 1 eetleepels boter
  • 1 eetleepels Peterselie
  • 300 gram kabeljauwfilet
  • Shake It Vis kruiden

Bereiding

  • Spoel de krieltjes af met koud water.

  • Breng de krieltjes met een klein laagje water aan de kook en kook ze op middelmatig vuur in 20 minuten gaar.

  • Giet de krieltjes af, zet de pan terug op het vuur en laat de krieltjes even droog stomen.

  • Maak de wortels schoon, snijd ze in stukken van ca. 3 cm en kook ze in 12 minuten beetgaar.

  • Was de peultjes, haal ze af en kook ze 5 minuten.

  • Hak de peterselie grof.

  • Giet de groenten af.

  • Smelt de boter in een grote pan, voeg de krieltjes, peultjes, wortels en peterselie toe.

  • Meng het geheel goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

  • Bestrooi de kabeljauw aan beide kanten met de Shake It Viskruiden.

  • Laat in een koekenpan 25 gram boter lichtbruin worden en bak de kabeljauw op matig vuur gedurende 3-5 minuten.

  • Keer de kabeljauw en bak nog 3-5 minuten.

  • Verdeel het mengsel van krieltjes en groenten over 2 borden en leg de kabeljauwfilet ernaast.