Gekookte mosselen met witbier
Vis

Gekookte mosselen met witbier

  • 20m

    Bereidingstijd

  • 6

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 2 kilogram verse mosselen
  • 1 eetleepels olie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetleepels mosterd
  • 150 mililiter witbier
  • 1 sachets mosselgroenten of boerensoepgroenten (à 400 g)

Bereiding

  • Was en controleer de mosselen voor het koken volgens de aanwijzingen op de verpakking en verwijder de openstaande en beschadigde mosselen.

  • Verhit de olie in een grote pan en fruit hierin het teentje knoflook ca. 1 minuut op zacht vuur.

  • Roer de mosterd en witbier door elkaar.

  • Voeg de groenten en mosselen en het bier aan de knoflook toe en breng deze aan de kook.

  • Kook de mosselen met het deksel op de pan 5-8 minuten tot de mosselen open zijn.

  • Schud de mosselen tussentijds regelmatig om.

  • Verdeel de mosselen met groenten en wat kookvocht over vier borden.

  • Serveertip: Lekker met friet, sausjes en een glas witbier.