Gegratineerde mosselen met pijnboompitten
Vis

Gegratineerde mosselen met pijnboompitten

  • 35m

    Bereidingstijd

  • 8

    Ingrediënten

Ingrediënten

  • Voor 4 personen:
  • 2 kilogram mosselen
  • 1 Kruidenmix Mosselen
  • 50 gram pijnboompitten
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepels pastis of anijslikeur
  • 1/4 theelepels Dille
  • 1/4 theelepels Rozemarijn

Bereiding

  • Kook de mosselen volgens de gebruiksaanwijzing op het zakje Silvo Kruidenmix Mosselen.

  • Van elke mossel één schelpdeel verwijderen.

  • Leg de mosselen in de schelp naast elkaar in een grote lage ovenschaal of in vier éénpersoons schaaltjes.

  • Hak de pijnboompitten fijn.

  • Meng de olie met de pastis of anijslikeur, Silvo dille, Silvo rozemarijn en pijnboompitten.

  • Dit mengsel over de mosselen verdelen.

  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand.

  • De schaal +/- 15 cm onder de grill plaatsen en de mosselen in 2-3 minuten lichtbruin gratineren.

  • Lekker met stokbrood.