Gebakken kabeljauw met olijvensalsa
Vis

Gebakken kabeljauw met olijvensalsa

  • 30m

    Bereidingstijd

  • 12

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 1 citroen
  • 50 gram zwarte olijven (zonder pit)
  • 1 tomaat
  • 1 bosuitje
  • 1 eetleepels kappertjes
  • 1 Peterselie
  • 1 eetleepels rode wijn-azijn
  • 2 eetleepels olijfolie
  • zout en versgemalen peper
  • 4 kabeljauwfilets (à ca. 150 g)
  • 4 Shake It Vis kruiden
  • 2 klontjes boter

Bereiding

  • Snijd de citroen in 4 partjes.

  • Hak de olijven fijn en snijd de tomaat in blokjes.

  • Snijd de bosui in ringen.

  • Meng de olijven met tomaat, bosui, kappertjes, Silvo peterselie, azijn, olijfolie zout en peper door elkaar tot een salsa.

  • Dep de visfilets droog met keukenpapier en bestrooi ze aan beide zijden met de Silvo Shake It Viskruiden.

  • Verhit de boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de visfilets in 4-6 minuten rondom lichtbruin en gaar.

  • Verdeel de visfilets over vier borden en schep de salsa erover. Garneer de vis met een partje citroen.

  • Serveertip: Lekker met spaghetti en broccoli.