West-Afrikaanse Suya Kruidenmix
Vegetarisch

West-Afrikaanse Suya Kruidenmix

Deze zelfgemaakte kruidenmix matcht perfect met de populaire West-Afrikaanse street food: de Suva vleesspies. Het is makkelijk om te maken, maal wat pinda’s en kruiden tot een fijn kruid. Gebruik het als marinade voor kippenpoten of andere vlees- en groentenspiesjes. Mix het in marinades, sauzen en dressings of garneer het op je favoriete gerechten.

Goed voor 12 porties van 1 eetlepel

Voedingswaarde informatie per portie: 43 Calorieën, Totaal Vet 3g, Verzadigd Vet 0g, Cholesterol 0mg, Sodium 197mg, Koolhydraten 2g, Vezels 1g, Proteïne 2g, Totaal Suikers 0g

  • 5m

    Bereidingstijd

  • 7

    Ingrediënten

Ingrediënten

Bereiding

  • Doe alle ingrediënten in een kom of food processor. Meng tot het goed gemixt is.

  • Bewaar de mix in een luchtdichte container in de koelkast

  • Keukentips: - Suya kruidenmix is een bekende kruidenmix uit West-Afrika, vooral uit de Nigeriaanse keuken. Het is een smaakvolle en droge mix normaal gemaakt van een basis van gemalen pinda’s en kruiden zoals gember en cayenne. De notige en aanwezige mix is vooral gebruikt voor kip en rundvlees maar is ook lekker op lam of vis. Het kan gebruikt worden in marinades, sausen en dressings. - Probeer deze Suya Kruidenmix in onze recepten voor West-Afrikaanse Suyasaus, Gegrilde Suyakippenpoten en Geroosterde groenten Suyakruiden Flatbread. - Suya Kruidenmix kan gebruikt worden als droge dip voor vlees- of kipspiesjes, gegrilde garnalen of geroosterde groenten voor een extra boost van smaak. - Rooster broccoli met knoflook en olijfolie. Kruid hevig of kruid het gelijk na het roosteren. - Mix de kruidenmix met gesneden tomaten, ui, koriander en jalapeño voor een West-Afrikaanse twist op pico de gallo.