Pittige Gunpowderkruiden (Milagai Podi)
Vegetarisch

Pittige Gunpowderkruiden (Milagai Podi)

Geroosterd en aanwezig, deze kruidige variant van de Milagai Podi, ook wel Gunpowder Spice genoemd, brengt de hitte naar jouw huis! Gecreëerd uit een variëteit van kruiden, zaden en linzen is deze fijne mix van Zuid India een onvergetelijke smaakboost voor gegrild vlees of vis, labneh, dips, hummus en geroosterde groenten.

Voor ongeveer 36 porties (1 theelepel)

Voedingswaarde informatie per portie: 4 Calorieën, Totaal Vet 0g, Verzadigd Vet 0g, Cholesterol 0mg, Sodium 41mg, Koolhydraten 0g, Vezels 0g, Proteïne 1g, Totaal Suikers 0g

  • 5m

    Bereidingstijd

  • 5m

    Kooktijd

  • 12

    Ingrediënten

Ingrediënten

36

Porties

  • 0,5 theelepel
  • 100 gram
  • 1 eetlepel
  • 1 eetlepel
  • 2 theelepels
  • 0,75 theelepel
  • 1,25 theelepel
  • 1,25 theelepel
  • 0,5 theelepel
  • 0,5 theelepel
  • 0,75 theelepel
  • 0,25 theelepel

Bereiding

  • Verwarm de olie in een pan op middel vuur. Voeg de masoor dal, paprikapoeder, sesamzaad, cayennepeper en mosterdzaad toe. Kook, en blijf roeren, voor ongeveer 3 tot 4 minuten tot het lichtgeroosterd is. Verwijder de pan van het vuur en voeg de overgebleven kruiden toe terwijl je door blijft roeren. Laat het ongeveer 5 minuten afkoelen.

  • Doe voorzichtig de kruidenmix in een koffiemaler en mix het tot het helemaal verpulverd is. Verspreid de mix op een groot bord en laat het helemaal afkoelen. Doe het in een lichtdichte doos tot je het wil gebruiken.

  • Keukentips: - Milagai Podi vertaalt naar ‘Chili poeder’ in Tamil, maar het kruid is een stuk maar complex dan dat. Milagai Podi, ook wel Gunpowder Spice genoemd, is een mix van linzen, zaden en kruiden traditioneel gevonden in de Zuid-Indiase keuken. De mix kan erg variëren in pittigheid, gebaseerd op het aantal chillies dat wordt gebruikt. Het wordt normaal gebruikt om idlis en dosas te kruiden in de Indiase keuken. - Dal is zowel een Indiaas gerecht als een ingrediënt in koken. Het refereert naar gedroogde en gespleten bonen, erwten en linzen en is een belangrijk ingrediënt in de Zuid-Aziatische keuken. Als een gerecht, Dal staat voor variërende soepen, stoofgerechten en gepureerde maaltijden gemaakt met gespleten groenten. De types dal, zoals chana dal, toor dal of zwarte dal, kunnen gevonden worden in de internationale of Indiase section van grote supermarktketens.