Varken & Bimi roerbak met Italiaanse XO Saus
Temp

Varken & Bimi roerbak met Italiaanse XO Saus

Aziatische XO saus krijgt een Italiaanse twist in deze rijke, umami-versie op een klassieke Mediterrans gerecht. De roergebakken bimi is besprenkeld in een zoete, zoute Italiaanse XO saus en geserveerd met varkensvlees op polenta.

Voedingswaarde informatie per portie: 341 Calorieën, Totaal Vet 17g, Verzadigd Vet 6g, Cholesterol 60mg, Sodium 721mg, Koolhydraten 23g, Vezels 3g, Proteïne 24g, Totaal Suikers 4g

  • 10m

    Bereidingstijd

  • 16m

    Kooktijd

  • 13

    Ingrediënten

Ingrediënten

  • 570 gram varkenshaas in kleine blokjes gesneden
  • 1 eetlepel knoflookpasta
  • 1,25 theelepel Zeezout
  • 0,25 theelepel Zwarte peper
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 3 eetlepel extra-virgin olijfolie
  • 200 gram bimi, gesneden
  • 50 gram Italiaanse XO Saus
  • 500 mililiters kippenbouillon
  • 500 mililiters melk
  • 160 gram polenta
  • 90 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels boter

Bereiding

  • Doe de varkenshaas in een grote kom. Voeg hier de knoflook, 1/4 van de theelepel zeezout, peper en azijn aan toe. Mix het geheel goed. Verwarm 1 eetlepel van de olie in een grote pan op hoog vuur. Voeg de varkenshaas toe en bak het aan alle kanten. Verwijder de varkenshaas van de pan en laat het rusten.

  • Verwarm de overgebleven 2 eetlepels olie in dezelfde pan. Voeg de bimi toe en roerbak tot de knapperig zijn voor ongeveer 5 minuten. Roer de XO saus erin en mix het in de bimi. Voeg de varkenshaas toe aan de pan en bak het totaal.

  • Ondertussen, breng de bouillon, melk en overgebleven zout aan de kook in een grote sauspan. Roer constant en voeg de polenta toe. Verminder tot laag vuur terwijl je blijft roeren, blijf dit doen voor ongeveer 4 minuten tot de saus dik is. Verwijder van de warmte en voeg de kaas en boter toe. Serveer het vlees en de bimi over de polenta met overgebleven XO saus. Sprenkel met parmezaanse kaas.

  • Keukentips: - XO saus, de iconische kruidenrij, was gecreëerd in Hong Kong. Bedoelt om indruk te maken, was het bekend als een luxe mix voor gedroogde garnalen, coquilles, Chinese rauwe ham, knoflook en andere gerechten. De ingrediënten, gecombineerd in de basis van een olie, creëren een intense zoete, zoute en rijke umami smaak.