Mocktail van vanille-limonade, geschaafd ijs en bosbessen
Temp

Mocktail van vanille-limonade, geschaafd ijs en bosbessen

Neem een zomerse klassieker zoals limonade en transformeer het in een mocktail! Meng selderij, bramen en calamondinsap (in plaats van citroen) met vanille en gember, schenk dit over geschaafd ijs om een heerlijk drankje te creëren die je koel houdt bij elke slok.

Voedingswaarde per portie: 72 Calorieën, Totaal Vet 0g, Verzadigd Vet 0g, Cholesterol 0mg, Sodium 70mg, Koolhydraten 18g, Vezels 1g, Proteïne 0g, Suikers 16g
  • 10m

    Bereidingstijd

  • 72

    Calorieën

  • 10

    Ingrediënten

Ingrediënten

10

Porties

  • 500 mililiters water
  • 450 gram gesneden selderij
  • 150 gram verse bramen
  • 115 mililiters calamondinsap of versgeperst citroensap
  • 6 eetlepels lichte agave siroop
  • 1 eetlepel gesneden verse munt
  • 2 eetlepels Pure Vanilla Extract
  • 1/2 theelepel Gemberwortel
  • 1/4 theelepel Zeezout
  • 10 glazen geschaafd ijs

Voedingswaarden (Per maaltijd)

  • 72Calorieën

Bereiding

  • Plaats alle ingrediënten behalve het ijs in een blender. Pureer voor ongeveer 3 minuten.

  • Vul een glas met geschaafd ijs. Schenk de limonade mix eroverheen. Garneer met citroenschaafsel en muntbaadjes. Herhaal met de overgebleven ingrediënten.

  • Om een cocktail te maken met een laag alcoholgehalte: vul een glas met geschaafd ijs en schenk 125 ml rum, vodka of gin eroverheen. Voeg 125 ml van de limonade mix toe en garneer met citroenrasp en muntblaadjes.

  • Keukentips: - Gebruik blauwe besjes in plaats van bramen. Zeef de mix voor het schenken om de zaadjes te verwijderen - Calamondin is een citrusvrucht die veel lijkt op citroenen en limoenen. De rijpe vrucht is sappig en varieert van kleur tussen groen en geel-oranje. Hij is vooral populair in de Filipijnse keuken, waarin de vrucht gebruikt wordt voor marinade of geperst over noodles. Het sap kan gevonden worden in sommige supermarkten, maar vaker online. - Om geschaafd ijs te maken: doe 240 ml aan ijs in een food processor. Pulseer tot het de gewenste textuur heeft, vaak tussen de 10 en 20 seconden. Verwijder grote stukken ijs. Gebruik het direct of bewaar het in de vriezer. - Om slushies of granita’s te maken: schenk de limonademix in een vriezergeschikte bak. Plaats in de vriezer. Roer en schep elke 20 tot 30 minuten terwijl de limonade bevriest.