Met chillies gekruide Watermeloen-rosé Granita
Temp

Met chillies gekruide Watermeloen-rosé Granita

Chamoy-saus, traditioneel uit Mexico, brengt een zoete en delicate pittigheid aan de watermeloen-rosé Granita (ofwel slushie). Dit makkelijke recept wordt eerst gemengd, daarna ingevroren en geschaafd geserveerd voor een perfecte verfrissende en fruitige cocktail met laag alcoholpercentage.

Voedingswaarde per portie: 188 Calorieën, Totaal Vet 0g, Verzadigd Vet 0g, Cholesterol 0mg, Sodium 603mg, Koolhydraten 45g, Vezels 1g, Proteïne 2g, Suikers 38g
  • 15m

    Bereidingstijd

  • 188

    Calorieën

  • 13

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • Chamoy saus:
  • 325 gram abrikozenjam
  • 60 mililiters citroensap
  • 2 theelepels Cayennepeper
  • 1 theelepel Piri Piri Gemalen
  • 1 theelepel Zeezout
  • Watermeloen Granita:ß
  • 600 gram gesneden watermeloen zonder zaadjes
  • 50 mililiters droge rosé-wijn
  • 120 mililiters Chamoy-saus
  • 57 mililiters verse limoensap
  • 1/2 theelepel Chilipoeder
  • 1/2 theelepel Zeezout

Voedingswaarden (Per maaltijd)

  • 188Calorieën

Bereiding

  • Voor de Chamoy-saus, doe alle ingrediënten in de blender. Mix de ingrediënten op medium tot het een soepel mengsel is. Bewaar de saus in een container in de koelkast voor maximaal 5 dagen.

  • Voor de Chamoy-watermeloen Granita: meng alle ingrediënten in een blender tot het een soepel mengsel is zonder stukjes.

  • Schenk de mix in een bak en bedek met vershoudfolie. Vries het mengsel in voor 3 tot 4 uur en meng en schraap het mengsel elke 30 tot 40 minuten met een vork om een geschaafde textuur te creëren.

  • Om te serveren, schep of schraap het bevroren mengsel in bakjes. Garneer met watermeloen en chilipoeder.

  • Keukentips: - Schep de bevroren granita’s in drinkglazen en laat het 10 minuten rusten om te smelten. Roer en serveer voor een verfrissende drankje. - Voor een mocktail-versie: vervang de rosé met roze limonade of grapefruitsap.