Geroosterde groenten Suyakruiden Flatbread
Temp

Geroosterde groenten Suyakruiden Flatbread

Naanbrood functioneert als de basis voor de maak van Flatbread met gekleurde groenten en mango in deze West-Afrikaanse twist op de traditionele groenten Flatbread gerechten. Suya saus knoopt het allemaal samen in deze typische notige en pittige smaak zowel als beleg op het brood als saus eroverheen.

Voedingswaarde informatie pet portie: 201 Calorieën, Totaal Vet 9g, Verzadigd Vet 3g, Cholesterol 2mg, Sodium 336mg, Koolhydraten 26g, Vezels 3g, Proteïne 4g, Totaal Suikers 8g

  • 15m

    Bereidingstijd

  • 40m

    Kooktijd

  • 9

    Ingrediënten

Ingrediënten

8

Porties

  • 1 medium aubergine, in blokjes gesneden
  • 1 medium rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 medium ui, in stukjes gesneden
  • 200 gram cherry tomaten, gehalveerd
  • 1 rijpe mango, in blokjes gesneden
  • 2 eetlepel olie
  • 1 pack naanbrood of 4 mini naanbrood
  • 8 eetlepels West-Afrikaanse Suya Saus
  • 2 theelepel Peterselie

Bereiding

  • Verwarm de oven naar 230 graden. Doe de groenten en de olie in een grote kom en roer goed zodat alle groenten bedekt zijn met de olie. Verdeel de groenten over een met folie bedekte bakplaat en doe er wat olie overheen.

  • Rooster de groenten voor 40 minuten, mix halverwege. Neem de plaat uit de oven en laat het afkoelen.

  • Doe 2 eetlepels van de Suya Saus over elk naan brood. Verdeel de geroosterde groenten over het brood en sprenkel het laatste beetje Suya Saus eroverheen. Verdeel de peterselie over het brood heen.

  • Keukentips: - Suya kruidenmix is een bekende kruidenmix uit West-Afrika, vooral uit de Nigeriaanse keuken. Het is een smaakvolle en droge mix normaal gemaakt van een basis van gemalen pinda’s en kruiden zoals gember en cayenne. De notige en aanwezige mix is vooral gebruikt voor kip en rundvlees maar is ook lekker op lam of vis. Het kan gebruikt worden in marinades, sausen en dressings. - Verwissel de groentes door andere zoals broccoli, wortels, pompoen of zoete aardappel. - Mix de Suya kruidenmix met een lichte en fruitige olijfolie om een heerlijk Suya kruiden oliedip te maken voor warm naanbrood. - Maak een Suya ‘Pesto’ met peterselie, koriander, Suya kruidenmix, olijf olie en een beetje parmezaanse kaas om over het brood te doen in plaats van de Suya Saus.