Gegrilde zwaardvis en bloemkoolspiesjes met Milagai Podi
Temp

Gegrilde zwaardvis en bloemkoolspiesjes met Milagai Podi

Weef de zwaardvis en bloemkoolspiesjes op spiesjes en doe er een dubbele dosis Gunpowder Spice, ook wel Milagai Podi, op. Gril de spiesjes boven open vuur voor een extra rokerige smaak. De kruiden kunnen in de marinade maar ook als kruiden achteraf. Een citroen-vijgenmix na het griller zorgt voor die perfecte balans tussen pittig en zoet.

Maakt 12 porties van 1 spies.

Voedingswaarden per portie: 109 Calorieën, Totaal Vet 5g, Verzadigd Vet 1g, Cholesterol 22mg, Sodium 52mg, Koolhydraten 8g, Vezels 2g, Proteïne 8g, Totaal suikers 4g

  • 10m

    Bereidingstijd

  • 8m

    Kooktijd

  • 12

    Ingrediënten

Ingrediënten

12

Porties

  • Vijgenglazuur:
  • 60 mililiters vijgenjam
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel water
  • Zwaardvisspiesjes:
  • 450 gram zwaardvissteaks
  • 460 gram bloemkoolroosjes
  • 200 gram cherrytomaten
  • 150 gram pareluitjes
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 110 gram Gunpowder Spice (Milagai Podi)
  • 2 eetlepels fijn gesneden muntblaadjes

Bereiding

  • Voor de vijgenglazuur, mix alle ingrediënten in een kleine kom tot het goed gemixed is.

  • Neem een andere kom en doe hier de zwaardvis, bloemool, tomaten en rode ui in. Voeg de olie en de Gunpowder Spice toe. Mix het voorzichtig tot het goed gemixed is. Weef de zwaardvis en groenten één voor één op de 12 spiesjes.

  • Grill de spiesjes op medium hitte voor 6 tot 8 minuten, draai regelmatig. Verwijder de spiesjes van de gril en bestrijk ze met de vijgenglazuur. Sprenkel nog wat Milagai Podi en munt eroverheen en serveer.

  • Keukentips: - Laat de bamboospiesjes voor een half uur weken in water om te voorkomen dat ze verbranden op de grill. - Om pareluitjes van de buitenste lagen te ontdoen. Blancheer dan in kokend water voor 1 minuut. Doe ze gelijk in een ijsbad. De uitjes vallen dan makkelijk uit hun huid. - Milagai Podi vertaalt naar ‘Chili poeder’ in Tamil, maar het kruid is een stuk maar complex dan dat. Milagai Podi, ook wel Gunpowder Spice genoemd, is een mix van linzen, zaden en kruiden traditioneel gevonden in de Zuid-Indiase keuken. De mix kan erg variëren in pittigheid, gebaseerd op het aantal chillies dat wordt gebruikt. Het wordt normaal gebruikt om idlis en dosas te kruiden in de Indiase keuken. - Dal is zowel een Indiaas gerecht als een ingrediënt in koken. Het refereert naar gedroogde en gespleten bonen, erwten en linzen en is een belangrijk ingrediënt in de Zuid-Aziatische keuken. Als een gerecht, Dal staat voor variërende soepen, stoofgerechten en gepureerde maaltijden gemaakt met gespleten groenten. De types dal, zoals chana dal, toor dal of zwarte dal, kunnen gevonden worden in de internationale of Indiase section van grote supermarktketens.