Vissoep met garnalen
Soep

Vissoep met garnalen

  • 25m

    Bereidingstijd

  • 13

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • Voor 4 personen:
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 200 gram kabeljauwfilet
  • 1 eetleepels citroensap
  • 1 theelepels Kruidenmix Vis Gebakken
  • 125 gram garnalen
  • 1/2 eetleepels boter
  • 150 gram panklare prei
  • 1 teentjes knoflook
  • 8 zak water
  • 2 visbouillontabletten
  • 1 eetleepels Peterselie

Bereiding

  • Ui pellen en klein snijden.

  • Tomaten inkruisen en onderdompelen in kokend water, ontvellen en in stukken snijden.

  • Kabeljauw onder koud stromend water afspoelen en droogdeppen met keukenpapier.

  • Kabeljauw besprenkelen met citroensap, inwrijven met viskruiden en in stukken snijden.

  • Garnalen in zeef onder stromend koud water afspoelen.

  • In pan boter smelten en ui en prei in ± 3 minuten zachtjes bakken.

  • Knoflook pellen en erboven uitpersen.

  • Water, bouillontabletten en stukjes vis toevoegen.

  • Aan de kook brengen en 10 minuten zachtjes laten koken.

  • Tomatenstukjes, garnalen en peterselie toevoegen en ± 2 minuten mee warmen.