Kalkoenbiefstukjes met kruidenjus
Soep

Uiensoep

  • 25m

    Bereidingstijd

  • 13

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • Voor 4 personen
  • 3 grote uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gram boter
  • 1 eetleepels bruine suiker
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 theelepels Tijm
  • 1 theelepels Bieslook
  • 3 theelepels maïzena
  • 1 1/2 eetleepels water
  • 2 zak koksroom
  • zout
  • Zwarte peper

Bereiding

  • Pel de uien, halveer ze en snijd ze in halve ringen.

  • Pel en hak de teentjes knoflook fijn.

  • Smelt de boter in een diepe pan en bak hierin op een matig vuur de uien, de knoflook en de suiker goudbruin (ca. 5 minuten).

  • Voeg de bouillon en de tijm toe en breng de soep op een hoog vuur aan de kook.

  • Draai het vuur laag en laat de soep 10 minuten zachtjes koken.

  • Roer de maïzena los met het water.

  • Roer het papje met de rest van de koksroom door de soep.

  • Laat de soep nog 5 minuten koken.

  • Breng op smaak met wat zout en wat peper.

  • Serveer de soep met warme knoflookbroodjes.