Tomatensoep met asperges
Soep

Tomatensoep met asperges

  • 30m

    Bereidingstijd

  • 12

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • Voor 4 personen
  • 250 gram dunne asperges
  • 4 zak water
  • zout
  • 2 sjalotjes
  • 1 eetleepels boter
  • 1 slices roomkaas van 100 gram
  • 1 slices tomatenfrito (400 gram)
  • 1 groentebouillontablet
  • 2 theelepels suiker
  • Witte Peper Gemalen
  • 1 theelepels Kervel

Bereiding

  • Asperges met dunschiller van vlak onder het kopje tot aan het uiteinde schillen.

  • Uiteinden (± 3 centimeter) eraf snijden.

  • Asperges in stukken van ± 4 centimeter snijden.

  • In een pan water aan de kook brengen en de asperges in ± 20 minuten gaar koken.

  • Intussen sjalotjes pellen en fijn snijden.

  • In een andere pan de boter verhitten en laten smelten.

  • Tomatenfrito toevoegen, bouillontablet erboven verkruimelen en alles ± 5 minuten laten koken.

  • Af en toe omroeren.

  • Met een schuimspaan de asperges uit de pan nemen en op een bord leggen.

  • Kookvocht in maatbeker schenken.

  • Eventueel met water aanvullen tot 3½ deciliter.

  • Door tomatensoep roeren.

  • Suiker erdoor roeren.

  • Witte peper erboven malen en kervel erdoor roeren.

  • Asperges toevoegen en 3 minuten meewarmen.