Preisoep met gerookte zalm
Soep

Pompoensoep met specerijen en roomkaas

  • 35m

    Bereidingstijd

  • 14

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • Voor 4 personen:
  • 1 kilogram pompoen met schil
  • 2 uien
  • 1 kleine winterwortel
  • 3 eetlepels olie
  • 2 theelepels Gemberwortel
  • 2 theelepels Komijn Gemalen
  • 2 theelepels Korianderblad
  • 1 liter water
  • 2 kruidenbouillontabletten
  • ½ theelepels zout
  • 4 Seizoenen peper
  • 100 gram roomkaas (b.v. Monchou)
  • 2 theelepels Peterselie

Bereiding

  • Schil de pompoen, verwijder de draden en snijd het vruchtvlees in blokjes.

  • Uien pellen en klein snijden.

  • Wortel schoonmaken en in plakjes snijden.

  • Verhit de olie in een pan en fruit de uien 1 minuut.

  • Roer de specerijen erdoor.

  • Voeg de pompoen en wortel toe en schenk het water en de bouillonblokken erbij.

  • Breng alles al roerend aan de kook en laat de soep 20 minuten zachtjes koken tot de pompoen gaar is.

  • Pureer de soep met een staafmixer en voeg het zout en royaal versgemalen 4-seizoenenpeper toe.

  • Roer de roomkaas los met enkele lepels soep en roer dit mengsel door de soep.

  • Roer de peterselie erdoor.

  • Lekker met stokbrood of bagels besmeerd met roomkaas.