Pindasoep
Soep

Pindasoep

  • 12

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 1 ui
  • 1 eetleepels olie
  • 1/2 theelepels Knoflookpoeder
  • 1/2-1 Chilipoeder
  • 500 mililiter kippenbouillon
  • 6 eetleepels pindakaas
  • 1/2 eetleepels bruine basterdsuiker
  • 1 bosui
  • 1 tomaat
  • 1/2 eetleepels citroensap
  • zout en versgemalen peper
  • 4 handjes kroepoek

Bereiding

  • Pel en snipper de ui.

  • Fruit in een pan met olie de ui met knoflookpoeder en chilipoeder.

  • Verwarm de bouillon. Roer in een kom 100 ml warme bouillon en de pindakaas tot een glad mengsel.

  • Voeg het pindakaasmengsel, de overige bouillon en de basterdsuiker aan de gefruite ui toe.

  • Laat de pindasoep afgedekt ca. 10 minuten zacht koken. Roer tussendoor regelmatig om aanbranden te voorkomen.

  • Snijd de bosui in ringen en de tomaat in blokjes.

  • Breng de soep op smaak met citroensap, zout en peper.

  • Verdeel de soep over 4 kleine kommetjes.

  • Garneer de soep met bosui en tomaat. Serveer er kroepoek bij.

  • Tip: De pindasoep kan met de staafmixer glad gepureerd worden.

  • Tip: Voeg, indien de soep te dik is, een scheutje bouillon toe. Roer er, indien de soep te dun is, een lepel pindakaas door.