Knoflook uiensoep
Soep

Paprikasoep met tortellini

  • 25m

    Bereidingstijd

  • 15

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 1 ui
  • 1 kleine groene paprika
  • 1 kleine rode paprika
  • 1 tomaat
  • 50 gram gesneden rauwe ham
  • 1 eetleepels boter of margarine
  • 1 teentjes knoflook
  • 1 theelepels Paprikapoeder Mild
  • pinch Cayennepeper
  • 4 eetleepels tomatenketchup
  • 1 1/2 kruidenbouillontablet
  • 1/2 theelepels Tijm
  • 2 theelepels Bieslook
  • 7 1/2 zak water
  • 100 gram tortellini met vleesvulling

Bereiding

  • Ui pellen en klein snijden.

  • Paprika’s en tomaat wassen, halveren, zaadlijsten verwijderen en in blokjes snijden.

  • Ham in kleine stukjes snijden.

  • Boter verhitten en ui en paprikablokjes ca. 3 minuten zachtjes bakken.

  • Knoflook teentje erboven uitpersen.

  • Ham en tomaat toevoegen en nog 2 minuten zachtjes bakken.

  • Voeg paprikapoeder, cayennepeper, tomatenketchup, kruidenbouillontablet, tijm, bieslook en het koude water toe.

  • Breng het al roerende aan de kook.

  • Tortellini toevoegen en in ca. 12-14 minuten gaar laten worden.