Linzensoep met gerookte kipfilet
Soep

Linzensoep met gerookte kipfilet

  • 25m

    Bereidingstijd

  • 16

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 1 blik linzen (uitlekgewicht 265 gram)
  • 1 ui
  • 1 eetleepels olie
  • 50 gram katenspekreepjes
  • 1 teentjes knoflook
  • 1 Laurierblad
  • 100 gram boerensoepgroenten
  • 2 1/2 zak water
  • 1 pot gevogelte fond (380 mililiter)
  • 1 kippenbouillontablet
  • 200 gram gerookte kipfilet
  • 2 theelepels citroensap
  • 1 theelepels suiker
  • 1/4 theelepels Kruidnagel Gemalen
  • 1/2 theelepels Selderieblad
  • 1 eetleepels Selderieblad

Bereiding

  • Linzen uit laten lekken en onder koud stromend water afspoelen.

  • Ui pellen en klein snijden.

  • Olie verhitten en katenspekreepjes ca. 3 minuten bakken.

  • Ui erbij doen en even meebakken.

  • Teen knoflook erboven uitpersen.

  • Laurierblad en soepgroenten toevoegen en ca. 5 minuten meebakken.

  • Fond en water erbij schenken, bouillontablet toevoegen, aan de kook brengen en 5 minuten zachtjes laten koken.

  • Intussen kipfilet in kleine blokjes snijden.

  • Kipfilet en linzen aan de soep toevoegen en ± 4 minuten meewarmen.

  • Citroensap, suiker, kruidnagelen en selderieblad door de soep roeren.

  • Laurierblad verwijderen.