Komkommersoep met yoghurt
Soep

Komkommersoep met yoghurt

  • 10

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 2 komkommers
  • 300 mililiter Griekse yoghurt
  • 2 theelepels Dille
  • 2 eetleepels olijfolie
  • 1/2 eetleepels honing
  • Zeezout
  • versgemalen peper
  • 1 bosui
  • 50 gram reepjes gerookte zalm
  • Extra nodig: Staafmixer of blender

Bereiding

  • Schil de komkommers, halveer ze in de lengte en verwijder met een lepel de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes.

  • Pureer met de staafmixer of in de blender de komkommer met yoghurt, 1 tl dille, olijfolie en honing tot een dikke soep.

  • Breng de soep op smaak met zeezout en peper. Plaats de soep voor gebruik minimaal 3 uur in de koelkast.

  • Snijd de bosui in ringen.

  • Breng de koude soep extra op smaak met zeezout en peper.

  • Serveer de soep in koude kommen of glazen en garneer de soep met bosui, reepjes zalm en de overige dille.

  • Serveertip: Koel de soepkommen of soepglazen voor gebruik in de koelkast.