Komkommersalade met aardbeien
Soep

Knolselderijsoep met kaascroutons

  • 10

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 1/2 knolselderij
  • 1 ui
  • 1 teentjes knoflook
  • 4 eetleepels olijfolie
  • 750 mililiter kippenbouillon
  • 2 sneetjes casino witbrood
  • 4 eetleepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 125 mililiter kookroom
  • 1 eetleepels Peterselie
  • Extra nodig: bakpapier en staafmixer

Bereiding

  • Schil de knolselderij en snijd deze in blokjes.

  • Pel en snipper de ui. Pers de knoflook.

  • Fruit de ui met knoflook ca. 3 minuten in een pan met 2 eetlepels olie. Bak ca. 350 g

  • knolselderijblokjes ca. 5 minuten mee. Voeg kippenbouillon toe en laat de soep afgedekt ca. 20

  • minuten zacht koken.

  • Verwarm intussen de oven voor op 200 °C.

  • Verwijder de korsten van het brood. Bestrijk het brood aan beide zijde met olie en snijd

  • het brood in blokjes. Verdeel de broodblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat, strooi de

  • Parmezaanse kaas erover en bak de croutons 8-12 minuten in de oven goudbruin.

  • Pureer de soep met de staafmixer en roer de kookroom en Silvo Peterselie erdoor.

  • Verdeel de soep over kommen en garneer deze met kaascroutons.

  • Kooktip: Maak de soep lekker fris van smaak door er wat citroensap aan toe te voegen.

  • Serveertip: Lekker met een paar ambachtelijke groenten- of aardappelchipjes.

  • Variatietip: Maak de soep speciaal door er een beetje truffelolie in te druppelen.