Knoflook uiensoep
Soep

Knoflook uiensoep

  • 35m

    Bereidingstijd

  • 7

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 3 3 uien
  • 6 6 knoflooktenen
  • 1/8 liter 1/8 liter slagroom
  • 3 zak 3 deciliter kippenbouillon (of van een 1/2 kippenbouillontablet en 3 deciliter water)
  • 3 3 druppels citroensap
  • Witte Peper Gemalen
  • 1 eetleepels Bieslook

Bereiding

  • Ui en knoflook pellen en klein snijden.

  • In een pan slagroom, bouillon, ui en knoflook aan de kook brengen.

  • Op laag vuur, deksel op de pan, de soep ca. 25 minuten laten koken tot de uien zacht zijn.

  • De soep pureren met behulp van blender of staafmixer.

  • De bieslook erdoor roeren.

  • Op smaak brengen met peper, citroensap en eventueel nog wat zout.