Ingrediënten
4
Porties
- 4 teentjes knoflook
- 1 kleine courgette
- 2 sjalotjes
- 25 gram boter
- 1 eetlepels bloem
- 3 zak melk
- 1/2 kippenbouillontablet
- 4 Seizoenen peper
- Bieslook
Bereidingstijd
Ingrediënten
Porties
De teentjes knoflook pellen.
De courgette wassen en in kleine stukjes snijden.
De sjalotjes pellen en klein snijden.
In een diepe pan de boter smelten.
Bak hierin de ui en de courgette ± 4 minuten op matig vuur.
Pers de teentjes knoflook erboven uit, roer de bloem erdoorheen en bak dit even mee.
Voeg de melk en het bouillontablet toe.
Breng de soep al roerend tegen de kook aan en laat hem 15 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep in een foodprocessor of met een staafmixer.
Maal er de 4-Seizoenen peper over.
Verwarm de soep nog een paar minuten en roer de bieslook erdoor.