Kerriesoep met appel en kipblokjes
Soep

Kerriesoep met appel en kipblokjes

  • 13

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 2 stalk bleekselderij
  • 1 appel
  • 1 bosui
  • 2 eetleepels boter
  • 1 theelepels Kerrie
  • 2 eetleepels bloem
  • 750 mililiter koude kippenbouillon
  • 50 mililiter 2 el kookroom
  • zout en versgemalen peper
  • 100 gram gare kipblokjes
  • Extra nodig: Staafmixer

Bereiding

  • Pel en snipper de ui.

  • Maak de wortel en bleekselderij schoon en snijd deze in stukjes.

  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.

  • Snijd de bosui in ringen.

  • Fruit in een pan met boter de ui en kerrie ca. 3 minuten.

  • Voeg de wortel, bleekselderij en appel toe en fruit deze ca. 3 minuten mee.

  • Meng de bloem al omscheppend door het groentemengsel en laat de bloem kort garen.

  • Voeg al roerende de kippenbouillon toe en kook de soep ca. 15 minuten afgedekt op zacht vuur. Voeg 50 ml kookroom toe en pureer de soep met de staafmixer.

  • Breng de soep op smaak met zout en peper.

  • Garneer de soep met de overige kookroom, kipblokjes en bosui.