Italiaanse maaltijdsoep met broccoli
Soep

Italiaanse maaltijdsoep met broccoli

  • 40m

    Bereidingstijd

  • 13

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 125 gram broccoliroosjes
  • 75 gram bloemkoolroosjes
  • 2 tomaten
  • 2 stalk bleekselderij
  • 100 gram wortel
  • 1 ui
  • 200 gram gehakt
  • 1,2 liter water
  • 400 gram tomatofrito
  • 50 gram spaghettini
  • 6 kruidenbouillontabletten
  • 1 eetleepels Bieslook
  • 1 eetleepels Oregano

Bereiding

  • Broccoli- en bloemkoolroosjes wat kleiner snijden.

  • Tomaten halveren, zaadjes en vocht verwijderen en in blokjes snijden.

  • Bleekselderij en wortel in plakjes snijden.

  • De groenten wassen en uit laten lekken.

  • De ui pellen en klein snijden.

  • In een soeppan het gehakt rul bakken.

  • De ui en de groenten erbij doen en 2 minuten roerbakken.

  • Het water erbij schenken, alles aan de kook brengen en 15 minuten zachtjes laten koken. Regelmatig omroeren.

  • Dan de tomatofrito, de spaghettini en de kruidenbouillontabletten erbij doen en nog 15 minuten zachtjes laten koken. Regelmatig roeren.

  • De laatste 5 minuten de bieslook en oregano erdoor roeren.

  • De soep in soepkommen of diepe borden serveren.

  • Strooi er een eetlepel geraspte kaas over.