Kalkoenbiefstukjes met kruidenjus
Soep

Gegratineerde uiensoep

  • 20m

    Bereidingstijd

  • 9

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 3 grote uien
  • 50 gram boter
  • 1 theelepels Kerrie
  • 1/2 theelepels Gemberwortel
  • 1 eetleepels bloem
  • 1/2 liter bouillon (of een 1/2 liter water met een bouillonblokje)
  • Zwarte peper
  • 2 sneetjes stokbrood
  • 50 gram geraspte oude kaas

Bereiding

  • Uien pellen en klein snijden (maar niet te fijn).

  • In een braadpan de boter verhitten en de uien in ca. 10 minuten op een laag vuur bakken.

  • Kerrie en bloem erdoor roeren en even meebakken.

  • Bouillon toevoegen en de soep 15 minuten zachtjes laten koken.

  • Zwarte peper erboven malen.

  • De soep in 2 hittebestendige soepkommen scheppen.

  • Stukjes stokbrood erin leggen en de kaas erover strooien.

  • De kaas onder de grill laten smelten.