Gazpacho
Soep

Gazpacho

Gazpacho is op zijn best en lekkerst wanneer deze ijskoud geserveerd wordt.
  • 11

    Ingrediënten

Ingrediënten

  • 3 sneetjes witbrood
  • 1 komkommer
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 rode paprika
  • 500 grams tomaten
  • 1 ui
  • 1/2 liter gekookt water
  • 1/2 theelepel chili vlokken
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 3 theelepels gemalen knoflook
  • Zwarte Peper Gemalen

Bereiding

  • Snijd 1 snee brood in kubus vorm en rooster in de oven (of broodrooster).

  • Meng de knoflook met een snufje zout voeg het resterende brood in kleine stukjes toe. Schenk langzaam de olijfolie hier bij, tot een uniforme pasta, laat staan voor 30 minuten.

  • Maak de paprika, uien, komkommer, tomaten, schoon, en snijd deze in kleine blokjes. Voeg 1/3 van het groentemengsel toe aan de knoflookpasta. Haal dit alles door een zeef en voeg de azijn en water toe.

  • Laat 2 uur in de koelkast staan.

  • Voor het opdienen, breng op smaak met zout, peper en voeg de rest van de groente toe. Serveer met de geroosterde stukjes brood,