Aan cocktailprikker
Snack

Wentelteefjes met kersen-kaneel siroop

De feestdagen komen steeds een stukje dichterbij! Met deze heerlijke wentelteefjes in een kersen-kaneel siroop voelt het alsof kerst voor de deur staat. En het allerbeste: klaar binnen 20 minuten.
  • 20m

    Bereidingstijd

  • 9

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 250 gram zoete kersen (kan ook diepvries)
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 Kaneelstok
  • 1 ei
  • 8 gram vanillesuiker (1 zakje)
  • 200 mililiter melk
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 4 plakken luxe feeststol (of gewoon brood)
  • poedersuiker naar smaak

Bereiding

  • Breng de kersen met de suiker, het Silvo Kaneelstokje en 50 ml water tegen de kook. Laat ze 5 min. zachtjes koken zodat de siroop iets inkookt.

  • Klop intussen in een diep bord het ei los met de vanillesuiker en melk.

  • Verhit in een koekenpan de olie. Week de plakken stol een voor een in het eimengsel en leg in de pan.

  • Bak de wentelteefjes in 2-3 min. per kant goudbruin en gaar.

  • Leg de wentelteefjes op een schaal en bestrooi ze met poedersuiker. Serveer de warme kersen in kaneelsiroop er apart bij.

  • Eetsmakelijk!