Spaans kaasfondue
Snack

Spaans kaasfondue

  • 25m

    Bereidingstijd

  • 8

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • Voor 4 personen:
  • 10 gevulde groene olijven
  • ½ liter droge witte wijn (rioja)
  • 2½ eetleepels maïzena
  • 2 eetleepels water
  • 500 gram geraspte belegen kaas
  • 2 eetleepels droge sherry
  • 1/4 Nootmuskaat Gemalen

Bereiding

  • Snijd de olijven in kleine stukjes.

  • Breng de wijn aan de kook.

  • Intussen de maïzena met water tot een glad papje roeren.

  • Zodra de wijn kookt de geraspte kaas toevoegen.

  • Roeren tot de kaas gesmolten is.

  • Alroerend het maïzenapapje toevoegen.

  • Blijven roeren tot een lichtgebonden fondue onstaat en laat ca. 5 minuten koken.

  • Af en toe roeren.

  • Sherry, olijven en nootmuskaat erdoor roeren.

  • In een caquelon of ovenschaal doen en op tafel op een rechaud zetten.

  • Lekker met stokbrood, kleine kerstomaatjes, stukjes bleekselderij en gekookte krieltjes.