Varkenshaasje met groene pepersaus
Snack

Perentaartjes met amandelspijs

  • 8

    Ingrediënten

Ingrediënten

6

Porties

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 1 groot blik halve peren op sap (à 460 g)
  • 75 gram amandelspijs
  • 1-2 theelepels Kaneel Gemalen
  • 1 Vanillestokje
  • 2 eetlepels abrikozenjam
  • 1 eetlepels citroensap
  • Extra nodig: bakpapier en bakkwast

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 225 °C.

  • Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.

  • Laat de halve peren in een vergiet uitlekken.

  • Meng het amandelspijs met kaneel en vorm hiervan 6 spijsballetjes.

  • Snijd het vanillestokje in 6 even grote stukjes.

  • Vul de holte van elke halve peer met een bolletje spijs en leg de peer met de bolle zijde naar boven op een plakje bladerdeeg.

  • Snijd het deeg met behoud van 1 cm brede rand rondom de peer weg.

  • Bevestig aan elke peer een stukje vanillestokje als steel.

  • Bak de perentaartjes op een met bakpapier beklede bakplaat ca. 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

  • Verwarm de abrikozenjam met citroensap en bestrijk met een bakkwast de perentaartjes met warme abrikozenjam.

  • Serveertip: Lekker met een bolletje vanille roomijs.