Ingrediënten
Porties
- 6 plakjes bladerdeeg
- 1 groot blik halve peren op sap (à 460 g)
- 75 gram amandelspijs
- 1-2 theelepels Kaneel Gemalen
- 1 Vanillestokje
- 2 eetlepels abrikozenjam
- 1 eetlepels citroensap
- Extra nodig: bakpapier en bakkwast
Ingrediënten
Porties
Verwarm de oven voor op 225 °C.
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
Laat de halve peren in een vergiet uitlekken.
Meng het amandelspijs met kaneel en vorm hiervan 6 spijsballetjes.
Snijd het vanillestokje in 6 even grote stukjes.
Vul de holte van elke halve peer met een bolletje spijs en leg de peer met de bolle zijde naar boven op een plakje bladerdeeg.
Snijd het deeg met behoud van 1 cm brede rand rondom de peer weg.
Bevestig aan elke peer een stukje vanillestokje als steel.
Bak de perentaartjes op een met bakpapier beklede bakplaat ca. 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Verwarm de abrikozenjam met citroensap en bestrijk met een bakkwast de perentaartjes met warme abrikozenjam.
Serveertip: Lekker met een bolletje vanille roomijs.