Kruidkoek
Snack

Kruidkoek

  • 15m

    Bereidingstijd

  • 7

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • Cakeblik van 1 liter inhoud
  • klontje boter ca. 1/2 eetlepel bloem
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 175 gram bruine basterdsuiker
  • mespunt zout
  • 2 eetleepels Koekkruiden
  • ca. 1 1/2 deciliter melk

Bereiding

  • Oven voorverwarmen op 175º Celsius

  • Bakblik inwrijven met boter en bestuiven met wat bloem.

  • Blik tijdens het maken van het deeg in de koelkast zetten.

  • Zeef het zelfrijzend bakmeel, de suiker, het zout en de kruiden in een kom.

  • Roer er met een (elektrische)mixer zoveel melk door tot de massa als een dikke band van de roerhaken loopt.

  • Doe het deeg in het cakeblik.

  • Zet het cakeblik op het rooster in de oven en bak de kruidkoek in ca. 1 uur gaar.

  • Laat de koek enkele minuten in de vorm afkoelen, stort hem dan uit de vorm en verpak hem in een plastic zak.

  • Laat de kruidkoek verder afkoelen.