Klassieke Engelse paasbroodjes
Snack

Klassieke Engelse paasbroodjes

Deze heerlijke kruidige, zelf gebakken broodjes passen helemaal bij Pasen. Het is een klassiek recept en succes is gegarandeerd. Je kunt ze warm serveren, direct uit de oven, of doorsnijden, roosteren en besmeren met boter. Je kunt deze broodjes het beste binnen 2-3 dagen eten, maar in een luchtdicht afgesloten trommel blijven ze een week goed.
  • 16

    Ingrediënten

Ingrediënten

12

Porties

  • 1 eetleepels gedrooogd gist
  • 75 mililiter melk
  • 125 mililiter warm water
  • 1 theelepels basterdsuiker
  • 450 gram bloem
  • 2 theelepels Koekkruiden
  • 1/4 theelepels Nootmuskaat Gemalen
  • 1/2 theelepels Kaneel Gemalen
  • 125 gram gedroogd fruit
  • 75 gram basterdsuiker
  • 50 gram gezouten boter, gesmolten
  • 1 middelgrote ei, losgeklopt
  • 5 eetleepels bloem
  • 45 mililiter water
  • 1 eetleepels basterdsuiker
  • 3 eetleepels melk

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C, stand 6.

  • Mix de gist met de melk, water en 1 tl basterdsuiker. Zet 10-15 min. apart op een warme plaats totdat het schuimig wordt.

  • Zeef ondertussen de bloem en specerijen in een grote kom. Roer het gistmengsel erdoor, daarna fruit, suiker, boter en ei en maak er een deeg van. Leg het deeg op een met bloem bestoven oppervlak en kneed het totdat het soepel en elastisch is. Doe het terug in de kom, bedek met huishoudfolie en laat het ongeveer 30-45 min. staan op een warme plaats, totdat het twee keer zo groot is geworden.

  • Verdeel het deeg in 12 stukken en kneed er ronde broodjes van. Leg ze op een ingevette bakplaat, met tussenruimtes van ca. 2 cm. Bedek met huishoudfolie en laat 45 min. rusten op een warme plaats. Meng bloem en water voor de kruisjes. Vul hiermee een spuitzak en spuit een kruis over ieder broodje. Laat ze 20-25 min. bakken in de oven, totdat ze goudbruin zijn. Voor de glazuur: mix de melk en de suiker en strijk het mengsel met een kwastje over de warme broodjes. Warm serveren, of eerst laten afkoelen.